Dictionar medical A-Z

Crampele de caldura

Ce sunt crampele de căldură?

Crampele de căldură sunt reprezentate de spasmul intermitent , involuntar al muschilor, care apar la un individ care este activ fizic ( de exemplu , lucrează sau face sport ), pe vreme caldă sau umeda . Ele sunt adesea asociate cu deshidratare . Crampele de căldură afectează , de obicei, cele mai importante grupe musculare care sunt folosite în mediu cald . Cel mai adesea acestea sunt in zona coapsei și a piciorului ( cvadriceps , muschiul croitor , gastrocnemian ) , muschii de bază ( de perete abdominal și din spate ) și mușchii brațelor ( biceps , triceps ) .

Crampele de căldură pot apărea și după ce activitatea a fost finalizată . De exemplu , muncitori in constructii sau tinichigii pot dezvolta crampe la câteva ore după ce si-au terminat munca.

Cine este la risc pentru crampe de căldură?

În timp ce crampele de căldură au tendința sa afecteze pe cei care sunt activi într-un mediu cald , ar trebui remarcat faptul că acestea sunt unul dintre simptomele asociate cu epuizarea de caldura , ca parte a spectrului de boli legate de temperatura mediului .

Acele persoane care au deficiențe in mecanismele de control a temperaturii sunt la risc mai mare pentru dezvoltarea bolilor legate de căldură . Modul cel mai eficient al organismului pentru racire este prin transpirație , iar apoi sudoarea se evapora în mediul înconjurător . Cei cu cel mai mare risc pentru crampe de căldură sunt :

 • sugarii și copii mici , deoarece acestia depind de alții pentru a evita căldura , sa-i imbrace în mod corespunzător (a se evita înfășatul unui copil , deoarece previne mișcarea aerului pe piele pentru a ajuta la evaporarea transpiratiei ) și sa le ofere suficient lichide sa bea.
 • vârstnicii , deoarece acestia pot avea afectiuni medicale care sunt la baza , inclusiv patologia cardiaca si boli pulmonare , și ei pot deveni cu ușurință deshidratati.
 • oamenii care locuiesc singuri sau care nu își pot permite aer condiționat sunt la risc mai mare pentru boli legate de căldură.
 • o varietate de medicamente pot afecta transpiratia și echilibrarea temperaturii organismului . Exemple de medicamente includ medicamente prescrise pentru afectiuni psihice , inclusiv medicamente antipsihotice și tranchilizante . Pastilele impotriva racelii luate dupa ureche și antihistaminice pot afecta, de asemenea mecanismul de control al temperaturii corpului .
 • consumul de alcool

Care sunt cauzele crampelor cauzate de căldură?

Deși se credea că deshidratarea și dezechilibrul electrolitic sunt cauzele crampelor musculare, există teorii alternative cu privire la motivul pentru care muschii se contracta dureros atunci când organismul este expus la căldură .

Deoarece crampele de căldură apar după exercițiu intens într-un mediu cald în care individul afectat începe sa transpire abundent , teoria este că mușchii sunt privati de apă și sodium,fapt care afectează capacitatea lor de a se contracta și relaxa . Unele cercetari noi sugereaza ca mușchii se epuizeaza din activitatea excesiva, capacitatea muschiului de a reglementa propria contracție se pierde și aceasta se numește control neuromuscular alterat . Indiferent de cauza , diagnosticul și tratamentul pentru crampe de căldură rămâne acelaș .

Care sunt semnele si simptomele pentru crampele de căldură?

Crampele de căldură sunt cele mai timpurii simptome ale spectrului de boli legate de căldură . Există , de obicei, transpirație semnificativă cu spasm involuntar al mușchilor mari din organism . Muschii care fac crampe sunt de obicei cei care au fost folositi mai mult in miscare . Atletii si jucatorii de fotbal au tendința de a face crampe musculare la picior , iar persoanele care ridica greutati , fac crampe în mușchii brațelor sau muschii trunchiului, cum ar fi muschii abdominali ( rectus abdominus ) . Crampele de căldură încep , de obicei, după ce a avut loc o activitate semnificativă , dar , de asemenea, ele pot să apară la ore dupa ce activitatea a fost finalizată .

Persoanele cu crampe de căldură tind doar sa prezinte doar crampe musculare ?

În cazul în care o persoană are alte semne sau simptome cum ar fi ameteala , slabiciune , greata si varsaturi , dureri de cap, poate suferi de epuizare de căldură . Persoanele afectate care nu mai transpira sau care dezvolta febră și devin confuze pot fi în curs de a dezvolta un accident vascular cerebral cauzat de căldură , care este un adevărat caz de urgență medical.

Cand ar trebui ca o persoană să solicite asistență medicală pentru crampe de căldură?

Crampele de caldura pot fi tratate in momentul in care au loc . Individul afectat ar trebui să oprească orice activitate și sa găseasca un loc răcoros pentru a se odihni . Crampele musculare și spasmele pot fi combatute prin întinderea ușoară a mușchiului afectat . Persoanele in cauza pot înlocui adesea pierderea de lichide printr-o combinație de apă , bauturi pentru sportivi , sau alte soluții de înlocuire electrolitica .

În cazul în care crampele nu pot fi controlate , persoana afectată trebuie să solicite asistență medicală .

Nu există nici o condiție specifică ce diferențiază crampele de căldură de epuizarea de căldură . Simptomele acestor conditii formează un spectru care se descrie de la manifestari ușoare până la boli și simptome ce se pot suprapune. Crampele de căldură severe pot insemna de fapt epuizarea de căldură . Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care persoana are greață sau vărsături și nu poate înlocui pierderea de lichid , dacă prezinta oboseală și slăbiciune semnificativă , sau daca are transpirații abundente care nu se opresc când este plasat într -un mediu mai rece .

Accidentul vascular cerebral de căldură este o adevărată urgență medicală și poate fi mortal . Capacitatea organismului de a se răci nu mai funcționează , iar pe masura ce temperatura creste, uneori la valori mai mari de 106 F ( 41 C ) , confuzia și coma pot apărea . Serviciile medicale de urgență ar trebui să fie solicitate imediat în cazul în care o persoană este susceptibila de a avea accident vascular cerebral cauzat de căldură . În timpul de așteptare, persoana ar trebui să fie mutate într-un loc răcoros , hainele ar trebui să fie eliminate pentru a ajuta sa circule aerul pe corp, iar apa rece ar trebui să fie pulverizata pe corp, pentru ca pacientul sa se racoreasca.

Prevenirea este cheia pentru evitarea crampelor de căldură , sau a altor boli legate de căldură . O persoană care a avut crampe de căldură este mai predispusa la dezvoltarea ei din nou . Unele profesii sunt la risc mai mare pentru crampe de căldură , de exemplu , muncitorii din construcții și tinichigiii sunt potențiali expusi nu numai la căldura de la soare , dar și de la căldura radiantă de la plăcile fierbinți și garniturile de pe acoperiș . Ar putea fi util să se aclimatizeze la mediul cald pe o perioadă de zile pentru a permite organismului si muschilor sa se adapteze la nevoile sale de apă și electroliți .

Cum sunt diagnosticate crampele de căldură?

Diagnosticul de crampe de căldură se face de obicei după ce a fost luat istoricul pacientului . Este important sa stii despre mediul în care persoana afectată de crampe de căldură munceste, face sport, se expune in general.

 • Cat de cald a fost?
 • Care a fost nivelul de umezeala?
 • A existat circulație adecvată a aerului ?
 • Ce activitate a fost efectuata și pentru cât timp ?
 • Când au început crampele ?
 • Ce mușchii au fost implicati ?
 •  Au fost asociate transpirații?
 •  Persoana afectată a fost aclimatizata la mediul cald ?
 •  A fost persoana suficient de hidratata?

Un semn de crampe de căldură sau o boală legată de căldură poate fi culoarea urinei . Atunci când organismul devine deshidratat , rinichii intervin in conservarea apei , iar rezultatul este o urina concentrata, miros puternic , mai inchisa la culoare . Dacă există apă suficientă în organism urina tinde să fie limpede .

De multe ori examenul fizic va fi relativ normal. Muschii care au suferit crampe pot fi sensibili la atingere și dacă nu a existat înlocuirea lichida adecvata, mușchiul poate sa sufere crampe din nou , atunci când isi reia gama sa normală de mișcare .

Examenul fizic poate găsi semne de deshidratare , cum ar fi gura și limba uscate , lipsa de sudoare în axile și zona inghinală , și producția scazuta de urină . Semnele vitale pot fi un indiciu ( de exemplu , scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac rapid , tahicardie ) . Tensiunea arteriala ortostatica poate fi mult mai mica comparativ cu tensiunea arteriala clinostatism .

Ce tratamente de prim ajutor pot diminua crampele de căldură?

Cele mai bune tratamente de prim ajutor pentru crampe de căldură se pot realiza înainte de a solicita asistență medicală :

 •  oprirea activitatii ,
 •  asezarea sub un aparat de aer ,
 •  ingestia de lichide
 •  întinderea ușoara a mușchilor care sunt afectati de crampe .

La camera de garda sau in ambulatoriu , îngrijirea medicală se concentrează pe ameliorarea simptomelor.

Devine dificil sa înlocuim fluidele corpului pierdute prin transpiratie în cazul în care pacientul are greață sau vărsături, dar putem administra fluide intravenos. Medicamentele anti – greață ca prometazina ( Phenergan ) , proclorperazina ( Compazine ) , droperidol ( Inapsine ) , sau ondansetron ( Zofran ) pot fi utilizate pentru a controla aceste simptome .

Durerea musculara poate fi tratata cu medicamente antiinflamatorii , cum ar fi ibuprofenul ( Advil , Motrin , Nuprin , și altele) , ornaproxen ( Aleve , Anaprox , Naprosyn , Naprelan ) . Deși este un medicament fără prescripție medicală , este important să ne amintim că pot exista efecte secundare sau interactiuni cu medicamentele prescrise . Când nu sunteți sigur ce medicamente să luati pentru ameliorarea simptomelor , consultati personalul medical sau farmacistul ca o sursă de informații utile .

Care sunt complicatiile crampelor de căldură?

Există câteva consecințe pe termen lung ale crampelor de căldură , cu toate acestea , odată ce o persoană a experimentat crampe de căldură , ea poate prezenta un risc pentru episoadele viitoare .

Cum pot fi prevenite crampele de caldura?

Prevenirea este cel mai bun tratament pentru crampe de căldură . Dacă este posibil , încercați să evitați lucru sau exercitiul fizic în arșița zilei , dar în cazul în care este necesar , adaptați-va treptat la vremea calda. Beti multe lichide și în cazul în care activitatea durează o perioadă prelungită de timp , luați în considerare utilizarea de bauturi facute pentru sportivi sau băuturi electrolitice echilibrate . Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care transpirația semnificativa apare și electroliții se pierd prin transpiratie . Încercați să va odihniti în zone reci sau umbrite ori de câte ori este posibil .

Care este prognoza pentru crampele de căldură?

Crampele de căldură se rezolva cu tratamente relativ simple , inclusiv odihnă , hidratare si exercitii de intindere . Este important să ne amintim că, crampele de căldură sunt prezentarea inițială de boli legate de căldură și pot progresa la condițiile mai grave cum ar fi epuizarea de caldura sau accident vascular cerebral cauzat de căldură .

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.